Sådan beskytter du dit stakit

//Sådan beskytter du dit stakit

Sådan beskytter du dit stakit

Er du en af dem, som har et stakit lavet af træ stående ude i haven? Så bør du overveje hvordan du beskytter det, så det står flot og pragtfuldt uanset vind og vejr. Her i indlægget giver vi dig det indblik i, hvordan du kan beskytte dit stakit.

Brug træpleje

Med en god træpleje kommer man langt. Du kan hurtigt og nemt beskytte dit stakit med en træpleje, det er dog vigtigt at vælge en, som passer til det stakit du har. Når du køber en træpleje skal du kigge på farven, nogle er lyse, hvor andre er mørkere. Derudover skal du holde øje med, om det er en træpleje til indendørs eller udendørs brug.

Når du har købt en træpleje, så skal den blot påføres. Dette kan typisk gøres med en helt normal pensel, som var det maling du var ved at putte på.
Find en god træpleje her: https://www.traeplejedanmark.dk/

Brug maling

Hvis du ønsker at få et flot stakit, som samtidig passer i farverne til dit hus og have, så kan det være en idé at male det. Med maling kan du indramme træet, så det er beskyttet i en årrække. Her er det dog vigtigt, at du køber en maling, som er lavet til formålet, så du ikke bruger maling der ikke kan holde året rundt. Hvis du vælger at male dit stakit, så skal du blot være opmærksom på, at du kommer hele vejen rundt, og ikke misser et område. Sker dette kan der hurtigt komme forrådnelse.

“Brænd” dit træ

Det lyder måske besynderligt, når vi siger du skal brænde træet. Men det er faktisk bevist, at hvis du brænder træet på ydersiden, så danner det selv en beskyttende hinde, som gør at det ikke går i forrådnelse. Derudover får det et ret cool råt look, og du bestemmer selv om det skal være helt sort, eller blot så man kan se årerne!

By | 2021-08-20T10:02:58+00:00 august 20th, 2021|træpleje|Kommentarer lukket til Sådan beskytter du dit stakit

About the Author: