Lad ikke dine træpiller komme i nærheden af vand!

//Lad ikke dine træpiller komme i nærheden af vand!

Lad ikke dine træpiller komme i nærheden af vand!

Og da slet ikke i kontakt med vand, for så går det virkelig galt!

Nej, der sker skam ikke en kemisk reaktion, der udsender giftig røg eller laver eksplosioner, for med gode træpiller har man selvfølgelig med naturlige produkter at gøre, men som bekendt er træ og vand en slet cocktail, hvis man gerne vil fyre med det.

Det gælder både, når man skal forsøge at tænde et bål, lave varme i kaminen, tænde op i brændeovnen eller kakkelovnen, men det bliver virkelig også slemt, hvis man ender med at få våde træpiller.

For bare en lille dosis af vand på ens træpiller, og så er det spildte penge, du har med at gøre her – og lad os da ikke håbe, at de allerede var endt nede i pillefyret på det tidspunkt.

Når træpiller bliver udsat for vand, så vokser de til ofte flere gange end deres egen størrelse og får en konsistens, der bedst kan beskrivelse som vammel æblegrød, og man kan da slet ikke efterfølgende fyre med det.

De smuldrer faktisk mellem fingrene på en, hvor de før var faste i deres konsistens, og der betyder også, at hvis træpillerne er inde i nogle sække og får vand i sig, så kan de sprænge sækken.

Derfor er det med at isolere den sæk med træpiller, indtil man har dannet sig et overblik over skadens omfang, hvis de står et sted, hvor det regner ind, det er fugtigt eller andet, hvor man måske så skal stille dem et andet sted fremover.

Men stadig er det bedst at købe træpiller i sække, da man så også bedre kan kalkulere med, hvor meget man dosere ad gangen, fordi der ofte er den samme vægt i alle sækkene, når man køber dem samme sted, og skulle man have flere træpiller af andre mærker, så står vægten ofte på siden af sækken.

Ved at have træpiller i sække, så sørger man også for, at skulle man transportere dem udenfor i for eksempel et skur og indenfor, så bliver de ikke udsat for regn, mens man transporterer dem.

By | 2019-11-05T15:16:53+00:00 november 5th, 2019|træpiller|Kommentarer lukket til Lad ikke dine træpiller komme i nærheden af vand!

About the Author: