Hvornår får jeg brug for en bedemand?

//Hvornår får jeg brug for en bedemand?

Hvornår får jeg brug for en bedemand?

Når en af dine nærmeste afgår ved døden, og du er hoved ansvarlig for at arrangere begravelse eller bisættelse, er bedemanden din nærmeste allierede. Bedemanden er blandt de første personer, du bør kontakte i forbindelse med dødsfald. Er den afdøde gået bort i sti eget hjem, rykker bedemanden ud og sørger for, at vedkommende klargøres og iføres ligklæder, lægges i kiste, og transporteres til kapellet i en rustvogn.

Dernæst vil bedemanden sørge for, at der bliver taget kontakt til det lokale kirkekontor, hvor de nødvendige foranstaltninger omkring bisættelse eller begravelse træffes. Her er det en fordel, at bedemanden har forretning i nærheden af den afdødes bopæl, idet han eller hun så vil have kendskab til de rette personer og instanser.

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker, at bedemanden skal påtage sig opgaven med at arrangere gravøl, reception eller frokost i forbindelse med bisættelsen eller begravelsen. Her kan bedemanden tage kontakt til byens forsamlingshus eller lokale gæstgiveri og samtidig booke catering til lejligheden.

Andre former for bisættelse

Uanset om der er tale om kremering med efterfølgende urne nedsættelse, eller om der skal foretages en jordfæstelse, kan bedemanden sørge for, at arrangementet bliver sat i stand. Bedemanden er også behjælpelig, såfremt begravelse eller bisættelse ikke skal foregå fr den lokale danske folkekirke – for eksempel i tilfælde af at den afdøde ønskede en verdslig eller humanistisk ceremoni, og enten ønskede at blive begravet eller få sin urne nedsat i uindviet jord – eller måske få asken spredt et bestemt sted.

Tilhørte den afdøde et andet trossamfund, hjælper bedemanden også gerne med de nødvendige foranstaltninger i forbindelse med såvel bisættelse som mindehøjtidelighed.

Du kan, med andre ord, bruge din bedemand som en hjælpende hånd i relation til alt det praktiske arbejde, som hidrører fra begravelse og bisættelse. Kig ind på https://www.krabbes.dk/ og læs mere om bedemandens arbejde.

By | 2019-09-26T16:20:08+00:00 september 26th, 2019|bedemand|Kommentarer lukket til Hvornår får jeg brug for en bedemand?

About the Author: