Hvad kan æteriske olier?

//Hvad kan æteriske olier?

Hvad kan æteriske olier?

Æteriske olier anvendes som aroma stoffer i alt fra parfume og creme til visse former for te og andre produkter, som fordrer duft. Den mest kendte direkte brug af æteriske olier er anvendelse i forbindelse med aroma terapi eller sauna gus.

Hvis du nogen sinde har været på besøg i en sauna, hvor der er blevet afholdt sauna gus, har du sikkert set gus mesteren smide vand tilsat æteriske olier direkte på de varme sten og svinge sit håndklæde, hvorpå en liflig duft har bredt sig i saunaen.

Nogle æteriske olier anvendes udelukkende for deres lækre duft, som kan give en følelse af luksus og højne humøret. Andre har lindrende egenskaber, som fremkommer ved opvarmning. For eksempel kan olier så som mentol, kamfer, pebermynte eller eukalyptus hjælpe meget, hvis du har ondt i halsen i forbindelse med forkølelse eller infektion. Og enebær olie er kendt for at virke slimløsende, hvilket kan være ganske behageligt, hvis du er stoppet i næsen eller har bihule betændelse.

Alle æteriske olier er sammensat af en kompleks blanding af forskellige indholdsstoffer så som terpener, ketoner, aldehyder, phenoler, alkoholer, oxider og kumariner. Disse indholdsstoffer har forskellige egenskaber, styrker og svagheder. For eksempel kan ketoner, som findes thuja og malurt, være giftige – men som forekomst i i eukalyptus og rosmarin har ketonerne terapeutiske egenskaber. Blandt andet er de nyttige for hudens regenerering og virker samtidig slimløsende. Under alle omstændigheder bør æteriske olier anvendes med forsigtighed.

Hvor kan jeg købe æteriske olier af høj kvalitet?

Hvis du ønsker dig lækre æteriske olier, som du for eksempel kan bruge i saunaen eller i din duft lampe, bør du købe olier af den absolut reneste kvalitet. I den online shop på veracura.dk finder du et bredt udvalg af de bedste æteriske olier fra den danske producent Nardos – se dem alle på https://www.veracura.com/shop/aeteriske-olier-10c1.html 

By | 2019-12-10T12:11:14+00:00 december 10th, 2019|æteriske olier|Kommentarer lukket til Hvad kan æteriske olier?

About the Author: