bådudstyr

Gør båden klar til sejlads med det rette bådudstyr

Gør båden klar til sejlads med det rette bådudstyr

advertorial

Sejl sæsonen står for døren – og er du en af de mange danskere som har valgt at anskaffe sig en båd er der masser af forberedende øvelser du bør udføre.

Hvis du og familien skal ud og sejle i måske flere uger er det vigtigt at jeres båd er i topform. Det er ærgerligt at skulle vende skuden måske allerede efter få dage fordi man er gået ned på udstyr, eller båden ikke var tilstrækkelig klargjort.

Du bør derfor sørge for at tjekke båden igennem fra agter til stævn og sikre at den er i ”ship shape”, så at sige. Og dette kan du med stor fordel gøre mens båden er landsat for vinteren.

bådudstyr

Hvad kan jeg gøre for at gøre båden sejlklar?

Når du skal klargøre din båd kan du med stor fordel starte med at gennemgå skroget for huller eller skrammer. I den forbindelse er det smart at rense bådens underside så du nemmere kan se om der skulle være skader på skroget inden under laget af alger, rurer og skaller, som har det med at fastgøre sig i løbet af en sejl sæson.

Dette tiltag har ydermere den fordel at du ved at fjerne disse små terrorister faktisk kan give din båd bedre fremdrift og manøvredygtighed. Båden bliver mere strømlinet i vandet hvis den er fri for blinde passagerer under vandlinjen. Og det vil du samtidig kunne se på dine udgifter til benzin eller diesel.

Sikkerhed om bord – vigtigt inden du sætter sejl

Besætningens sikkerhed bør altid være i top når I befinder jer på åbent vand. Derfor skal du tjekke op på bådens sikkerhedsudstyr, her under beholdningen af redningsveste.

Hos Marinelageret i Sønderborg kan du finde alt inden for klargøring, rengøring og vedligeholdelse af båd samt sikkerhed ombord. Se det store udvalg af bådudstyr på marinelageret.dk