jagtudstyr

Dette skal du overveje, inden du tager på jagt

Dette skal du overveje, inden du tager på jagt

advertorial

Skal du på jagt, og er det første gang? Hvis ja, så er der nogle overvejelser og noget research du kan gøre dig inden, så du undgår fejl. Vi har lavet en liste med nogle overvejelser, du kan gøre dig, inden du tager på jagt for første gang. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du læse med her.

Hvornår skal du gå på jagt?

En vigtig overvejelser du skal gøre dig, inden du tager på jagt, er tidspunktet. Alt efter, hvilke dyr du skal jage, så er der forskellige tidspunkter, hvor det passer bedst. Det gælder både tidspunktet på dagen, men også årstiderne. Der er også regler for, hvornår du må gå på jagt efter de forskellige dyr. 

Hvilke dyr vil du jage?

Hermed er det også vigtigt at vide, hvilke dyr du vil jage. I Danmark er der nemlig regler for, hvilke dyr der må jages, samt hvornår. På nettet kan du se, hvilke dyr du må jage og hvornår. Du må jage små dyr som for eksempel ræve, og nogle arter af vilde kaniner. Du må også jage de store dyr som krondyr. Gå på nettet og undersøg, hvilke regler der er for de forskellige dyr, og så er du godt på vej. 

Hvilket udstyr skal du bruge?

Når du skal på jagt er det også vigtigt, at du medbringer det rette udstyr. De våben der bruges til jagt varierer også alt efter dyret. I jagtbutikker kan du forhøre dig om, hvilket udstyr du skal bruge. Noget udstyr er dog optimalt til al slags jagt. En god kniv er for eksempel ideelt at medbringe hver gang. Høreværn er også en god ide at anskaffe sig, da skuddene fra jagtvåbene kan skade din hørelse. 

Du kan undersøge, hvilke slags jagtudstyr der findes, på nettet og i jagtbutikker.