Brug et autoværksted til nedslag i ruden

//Brug et autoværksted til nedslag i ruden

Brug et autoværksted til nedslag i ruden

Der er ikke noget mere frustrerende end at køre bil, og der kommer en sten og laver et stenslag i ruden. Det er der, du måske skal tage din bil til en Ford mekaniker i Aalborg. For et stenslag kan hurtig resultere i, at hele ruden skal skiftes, hvis det udvikler sig.

Hvad er stenslag?

Stenslag er en frustrerende ting, som kommer, når du mindst venter det, og de er nærmest umulige at undgå, og betyder ofte, at du skal forbi din mekaniker. 

Det er for mange et velkendt smæld på forruden, som kommer, når der bliver kastet genstande op på bilen af den, som kører foran. Derfor vil det oftest også være forruden, der er mest udsat.  

Afhængigt af, hvor stenslaget er, og hvor det sidder, kan det have ret stor betydning for, om du skal have skiftet ruden. Hvis dit udsyn er berørt af stenslaget, skal du nemlig have ruden skiftet. Er du i tvivl, kan du altid gå til en mekanikker eller en synsvirksomhed og få bilen kontrolleret. 

Det er dyrt at skifte rude

De øvrige ruder består kun af et enkeltlag af hærdet glas. Forruden derimod består af to lag glas, som er limet sammen med film imellem. Det bliver også kaldet for en lamineret rude.

Nogle biler har også en ret kompliceret forrude. Der kan side varmetråde og antenne i forruden, især på gamle biler. I nyere biler vil der kunne være assistentsystemer så som regn sensor, nødbremsesystem, osv. Alt det skal så kalibreres, når du får skiftet din rude. Derfor kan det nemt komme til at koste op imod 10.000 kroner, hvis ikke mere at få skiftet ruden.

Ofte behøver du dog ikke at udskifte hele ruden. Afhængig af størrelsen, kan du reparere den med speciallim, som derefter hærdes. Du kan købe forskellige kits til at gøre det selv, men det anbefales at få en professionel til det.

By | 2020-12-27T15:18:59+00:00 december 27th, 2020|autoværksted - mekaniker|Kommentarer lukket til Brug et autoværksted til nedslag i ruden

About the Author: